Кметът на община Кърджали  д-р  инж. Хасан Азис се срещна

...
Кметът на община Кърджали  д-р  инж. Хасан Азис се срещна
Коментари Харесай

Херо Мустафа гостува в Кърджали, възхитена

Кметът на община Кърджали  доктор  инж. Хасан Азис се срещна и беседва през днешния ден с Посланика на САЩ в Р България Н.Пр.Херо Мустафа. В срещата участваха  и заместник-кметовете Тунджай Шюкрю и инж.Катя Митовска, както и  секретаря на общината Себахатин Риза, заяви арданюз.бг.

Кметът акцентира, че Кърджали е един от градовете в България с най-вече знаци на Америка и това се дължи на дългогодишните положителни контакти с побратимената община Елхарт, щата Индиана в Америка.

Сред тези знаци са  Дружеството „ Приятели на Съединени американски щати ”,  новопостроена улица, именувана „ Джордж Вашингтон “, осъществен частен план „ Пентагон “  – комплекс  с офиси и жилища, дългогодишната традиция   всяка година в Кърджали  месец февруари да се отбелязва с разнообразни мероприятия като „ Месец на Америка “ и други

Кметът срещна Н.Пр.Херо Мустафа с развиването на Кърджали, смяната в икономическата конструкция на региона.Преди 15-20 година главен занаят  тук е било тютюнопроизводството, сега  се създават елементи за над 40 модела коли.

Н.Пр.Херо Мустафа изрази подготвеност за работа с общината по бъдещи взаимни начинания в разнообразни сфери. Посочи също, че ще работи за активизиране на контактите сред американския и локален бизнес за привличане на вложения в Кърджали.

 С община Момчилград разискаха взаимни начинания

Идеи за взаимни начинания на посолството на Съединени американски щати у нас и община Момчилград бяха отбъдени сред американския дипломат Н. Пр. Херо Мустафа и кметът Илкнур Кязим по време на срещата им. Тя се организира в границите на визитата на дипломата в област Кърджали.

Общинският кмет показа желанието на екипа си да бъде възобновено лятното кино в Момчилград и предложи откакто това стане в него годишно да се провежда седмица на американското кино. Илкнур Казим и дипломат Мустафа разискаха реализацията на друга концепция – побратимяването на Момчилград с американска община

„ Щастлива и горда съм да се срещна с жена-кмет. Момчилград е незабравим град, надяваме се това наше посещаване да сътвори нови другарски връзки и партньорски връзки “, съобщи американският дипломат.

Илкнур Кязим описа, че в Момчилград живеят в съгласие представители на разнообразни етноси и религии, които дружно означават празниците си.

По време на срещата породи концепцията американски музиканти да се включат в културната стратегия, отдадена на Международната среща на момчилградчани „ Момчилград постоянно в сърцето ми “.

Общинският кмет показа желанието на екипа си да бъде възобновено лятното кино в Момчилград и предложи откакто това стане в него годишно да се провежда седмица на американското кино. Илкнур Казим и дипломат Мустафа разискаха реализацията на друга концепция – побратимяването на Момчилград с американска община.

Херо Мустафа е съумяла да посети и месността Перперикон и е останала изумена от хубостта й. Даже я сравнила с американската Делфи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР